Müzik dinlemenin hayatımızda büyük bir yeri olduğunu neredeyse konu ile alakalı her yazımızda belirtmekteyiz. Telefon, bilgisayar ve tabletlerimiz veya müzik aygıtlarımız üzerinden müzik dinlerken çeşitli dokunuşlar ile kendimi ayarlarımızı yapıp kendi zevkimize göre kulağımıza gelen sesi düzenleyebiliyoruz. Bu dokunuşun adı ise Equalizer.
Eskiden ses sistemleri bu kadar yaygın değildi yok demiyoruz, vardı ama el değmiyordu. Bizlerde dinleyici olarak sürekli ses aygıtlarımızın ayarları ile oynayarak istediğimiz sese ulaşmaya çalışıyorduk. Ses sistemleri ile bu uğraş biraz son bulsa da teknolojinin gelişimi ile neredeyse bitti diyebiliriz. Peki internette müzik dinlerken eski günleri hatırlamak, sesler üzerinde oynamak veya daha fazla bass vermek istediğimizde ne yapabiliriz ?
Bu sorunun cevabını eklenti ile vermek isteriz. Eklentimizin adı Audio EQ. Kullanımı gayet kolay olan uygulama ile Youtube, Soundcloud, Spotify, Fizzy ve benzeri platformlarda müzik dinlerken veya film izlerken istediğiniz ses kıvamına ulaşabilirsiniz. Uygulamayı kullanabilmek için ise gerekli olan tek şey Chromium tabanlı bir tarayıcı. Chromium tabanlı tarayıcılardan bazıları ise Chrome, Yandex, Torch.
Yazımıza bunlar arasında en çok kullanılan ve neredeyse her bilgisayara bulunan Chrome ile devam ediyoruz. Eğer bu özellikten yararlanmak istiyorsanız ve “ben tek başıma yapamam bana yardım edin” diyorsanız lütfen ücretsiz bir şekilde Chrome tarayıcı Edinin.
Öncelikle kurulum için Audio EQ linkine tıklayarak eklentiyi indirmeniz gerekmektedir. Sonrasında standart bir eklenti kurulumu yapıyormuş gibi kurulumu gerçekleştiriniz. Dikkat edebileceğiniz gibi tarayıcınızın adres çubuğunun hemen sağ yanında yeni bir simge belirdi. Siz de bu eklenti aracılığı ile kendi profilinizi yapabilir ve artık istediğiniz şekilde keyfinize göre müzik dinleyebilirsiniz.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…