Kategoriler: İnternet

WordPress Bloğu için 20 Ücretsiz Eklenti

Harika bir WordPress bloğu için 20 ücretsiz eklenti

WordPress sunmuş olduğu mikro blog özelliği ile değil, eklentileri ile mükemmel bir hâl almaktadır.
Evet, en iyi wordpress eklentileri web sitenizi harika bir yer haline getirebilir, fakat en iyi ve ücretsiz wordpress eklentileri sitenizi iyileştirmekle birlikte sizi de mutlu bir hale sokacaktır.
34 binden fazla eklentiye sahip olan WordPress market içerisinde, kullanıcı yorumlarına ve işlevselliğine göre seçilmiş 20 eklenti:

Güvenlik ve Analytics eklentileri

• Anti Spam: Eğer web siteniz binlerce spam yorum ile kirletilmiş ise en iyi çözümü Anti Spam eklentisi ile alabilirsiniz. Diğerlerinden farklı olarak sunmuş olduğu en iyi özelliği ise ziyaretçilerinizden Chapcha kodu istememesi. Yani kullanıcılarınızın insan olup olmadığı farklı teknolojik yollar ile anlaşılıyor.

• WordPress Seo by Yoast: Neredeyse her wordpress blog sahibi tarafından kullanılan bu uygulama, arama motorları için çok daha etkili yazılar yazmanızı sağlar. Çünkü yazınızın ve bloğunuzun içeriğine göre sizin için en iyi anahtar kelimeleri verir ve bunlar üzerine yoğunlaşmanızı ister.

• JetPack: Bu wordpress eklentisi, bloğunuzun tüm istatistiklerini tek bir sayfadan görüntülemenizi ve de kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca sunmuş olduğu subscription özelliği ile kullanıcılarınız mail adresleri ile en son güncelleme ve konulardan haberdar olabilirler.

• GA Google Analytics: Eğer yeterli derecede bilginiz yoksa, herhangi bir siteye Google Analytics eklemek zor olabilir. Fakat bu eklenti sayesinde yapmanız gereken sadece size özel olan izleme ID’sini belirtilen alana yazmak. Geri kalan her şeyi eklenti sizin için halledecektir.

• Google Anlytics Dashboard: Bu WordPress istatistik eklentisi, tüm Google Analytics bilgilerinizi direkt olarak Google’dan alır ve anlık olarak WordPress sayfanızdan kullanımınıza sunar. Yapmanız gereken sadece bir üstte bahsedilen eklentiyi kurmak, ardından herhangi bir ek kullanıcı adı ya da sayfaya ihtiyaç duymadan detaylı site istatistik bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

Üretkenlik eklentileri

• Editorial Calendar: Bu uygulama sayesinde web siteniz üzerinde yayınlanan tüm makalelere tek bir sayfa üzerinden ulaşabilir ve kontrollerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yoğun içeriğe sahip tüm kullanıcılarına inanılmaz zaman kazandıracak olan Editorial Calendar ile tüm gönderilerinizi sürükle ve bırak sistemi ile düzenleyebilirsiniz.

• Duplicate Post: Bu eklenti sayesinde WordPress siteniz içerisinde bulunan gönderileri ya da sayfaları kopyalamanız mümkün. Eğer aynı sayfayı herhangi bir sebeple yeniden kullanmak istiyorsanız, klonladığınız sayfayı aynı formatta ve içerikte bulabilir ve istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

• Organize Series: “ Organize seriler ” anlamına gelen bu WordPress uygulaması parça parça yayınladığınız makaleleri ya da diğer içerikleri organize etmenize ve birbirine karıştırmamanıza yarar. Ayrıca sitenizi ziyaret eden okuyucular da bu sayede yazılan serinin eski gönderilerine rahatlıkla ulaşabilir.

• CMS Page Tree View: Bu eklenti sayesinde tüm WordPress sayfalarınızı ve eklentilerinizi hiyerarşik ağaç sıralaması içerisinde görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Çeşitli kategorileri, gönderileri ve sayfaları bir arada tutan bu eklenti hepsini sürükle ve bırak sistemi ile düzenlemenize ve hiyerarşik gruplar içerisinde arama yapmanıza imkan vermekte.

• Photo Dropper: Bu WordPress eklentisi gönderi içeriğinize uygun olan görselleri bulmanızı ve de kolayca makalenizin içerisine eklemenizi sağlamakta. Herhangi bir arama motorunda bulmakta zorlanacağınız kalitede ücretsiz ve Premium fotoğraflar içeren bu eklentinin en güzel yanı ise, istediğiniz fotoğrafa sadece bir tuş ile saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz. Büyük vakit kazancı.

WordPress Bağlantı Eklentileri

• WordPress Notification Bar: Eğer ziyaretçilerinize herhangi bir konu hakkında ilan vermek ya da hatırlatma yapmak istiyorsanız, bu eklenti sayesinde web sitenizin en üstüne yapışkan bir not ekleyebilirsiniz. Genellikle site ziyaretçilerini mail üyesi yapmak için kullanılmakta

• Click to Tweet: Bu eklenti sayesinde ziyaretçileriniz istedikleri makaleyi tek bir tuş ile, Twitter zaman akışına gönderebilmekte. Diğerlerinden farklı ve özel olan yanı ise şu ki, onlar için tweetleyebileceği alanları siz oluşturabiliyor ve çok daha kolay bir şekilde paylaşabilmelerini sağlıyorsunuz.

• Popup Ally: Bu WordPress eklentisi sayesinde hiçbir kod bilgisine ihtiyaç duymadan, ziyaretçileriniz için Popup üyelik formu hazırlayabilirsiniz. Tamamen sürükle ve bırak sistemi ile çalışan bu eklenti ön görüntüleme özelliği ile de size ek vakit kazandırmakta. Ayrıca sitenizi terk etmek isteyen ziyaretçilerinize, popup olarak daha fazla makale de sunabilirsiniz.

• Related Posts: Bu eklenti sayesinde WordPress siteniz üzerinde herhangi bir gönderiyi okuyan ziyaretçilerinize daha fazla benzer makale sunarsınız. Sitenizin footer bölgesine yerleşen bu uyguluma herhangi bir web sitenin trafiğini %10’a kadar arttırmaktadır.

• Pay with a tweet: Eğer web sitenizde kullanıcılarınız için mp3, e – kitap ya da tema benzeri indirilebilir ürünler sunuyorsanız, küçük bir iyilik olarak, tweet ile ödeme yapmalarını isteyebilirsiniz. Burada yapılan ödeme para cinsinden değil, takip ve paylaşım cinsindendir. Kullanıcınız ürünün paylaşımını yaptığında indirmeye hak kazanmış olacaktır.

WordPress sosyal paylaşım eklentileri

• Pinterest Hover Pin It Button: Bu eklenti, Pinterest tarafından WordPress için hazırlanmış resmi bir eklentidir. Kullanımı son derece kolay olan buton, herhangi bir WordPress makalesinin 120 x 120 boyutunda paylaşılmasına imkan tanır.

• Social Share by Add to Any: Bu WordPress eklentisi sayesinde herhangi bir ziyaretçi web sitenizde bulunan makaleleri, Facebook, Google +, Pinterest, Twitter, LinkedIn ve benzeri yüzden fazla platformda paylaşabilir. Üstelik sunmuş olduğu ikonları beğenmezseniz kendinize göre düzenleme ve kişiselleştirme imkanınız da var.

• Simplified Social Share: Bu eklenti ziyaretçilerinizin, makalelerinizi 50’den fazla sosyal paylaşım platformunda paylaşabilmesine imkan verir, fakat diğerlerinden farklı olarak bu eklenti referans trafikleri de kullanır. Yani paylaşımınızın istatistiklerini ziyaretçilerinize de sunabilirsiniz.

• Floating Social Media Icon: Diğer bir sosyal paylaşım eklentisi olan Floating Social Media ile ikonlarınızı sayfanızın istediğiniz yerine yerleştirebilirsiniz. Ziyaretçiniz Mouse ile ikonun üzerine geldiğinde şekil değiştiren bu logolar sayfa ile aşağıya doğru da kayabilir..
• Share by Sumo Me: Web sitenizin sol tarafına yerleşen ve kullanıcı üzerine geldiğinde açılan bu eklenti sayesinde, ziyaretçileriniz sadece paylaşım yapmakla kalmaz, aynı zamanda siz de paylaşımların sayısını takip edebilirsiniz. Bu eklenti diğerlerine göre biraz daha kullanıcı dostu olarak yorumlanmaktadır.

Teknoloji Haberleri

Share
Published by
Teknoloji Haberleri

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yol Tuzlama Kamyonları

Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…

19 saat önce

Aerobik Nedir?

Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…

2 gün önce

Aerosol Nedir?

Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…

2 gün önce

Afad Nedir?

Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…

2 gün önce

Afazi Nedir?

Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…

2 gün önce

Afebryl Nedir?

Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…

2 gün önce