Teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa dahi, uzmanlara göre fotoğraf çekmenin altın kuralı asla değişmiyor:
“İyi bir fotoğraf nerede duracağını bilerek çekilir”
Aslında iş bundan biraz daha karışık olsa da, biraz merakı olan her birey yeterli öğrenim ile anlamlı fotoğraflar çekebilir.
Git gide artan akıllı telefon özellikleri, çeşitli fotoğraf uygulamaları ve de ücretsiz fotoğraf düzenleme siteleri ile aslında her şey daha da kolay hale gelmiş durumda. Fakat yine de aşağıda basit fotoğraf çekme ipuçlarını öğrenerek anı daha da iyi yakalayabilirsiniz.
İster cep telefonunuzdan Instagram fotoğrafları çekiyor olun, isterseniz de DLSR cihazınızdan daha profesyonel görüntüler alıyor olun. Bu tavsiyeler her an ve de cihaz için uygundur.
Cihazınızın diyafram derinliğini A olarak kullanmanız profesyonel alan derinliği oluşturabilmenizi sağlar. Eğer diyafram derinliğini F olarak ayarlarsanız en düşük alan derinliğini elde etmiş olursunuz.
Gece çekimlerinde “spot meter” ile doğal ve yapay ışığın karışımlarını eşit yapmalısınız. Böylece ışık azlığını ortadan kaldıracak ve de çok daha net fotoğraflar elde edebileceksiniz. Eğer hava tam olarak kararmamışsa cihazınızın pozlama özelliğini kullanarak ışık farklarını dengeleyebilirsiniz.
“Camera Awesome” ya da “Camera+” gibi uygulamalar sayesinde mobil fotoğrafçılık inanılmaz başarılar elde etmiş durumda. Maalesef hala akıllı telefonlarınız DSLR kamera kalitesine ulaşabilmiş olmasa da, hala fotoğraf düzenleme ve de filtreleme imkanı tanıyan uygulamalar sayesinde çalışmalarınızı bir üst sınıfa taşımanız mümkün.
IOS ya da Android işletim sistemli telefonlarınızda kullanabilecek olduğunuz en popüler uygulamalar Camera Awesome ve Camera+’dır. Eğer daha amatör çalışmalar yapmak istiyorsanız Camera Awesome’ı tercih edebilirsiniz. Beyaz dengesi ve de pozlama özellikleri ile işinizi rahatlıkla görecektir.
Hızlı çekim modu sayesinde cihazınız türüne göre saniyede 5’den fazla çekim yapar. Böylece de gelip geçen çok önemli anları kolayca yakalamış olursunuz. Bu özellik DSLR cihazlarınızda ve de bir çok dijital makinede mevcuttur. Fakat maalesef tüm telefonlarda yok, fakat yukarıda bahsedilen uygulamaları kullanarak akan ve sürekli fotoğraflar çekebilirsiniz.
Bir arkadaşınızın yardımı ve de biraz koşu sayesinde tek bir fotoğraf karesinin bir çok bölgesinde görünebilirsiniz. Sadece telefonunuzun panoramik çekim özelliğini açın.
Arkadaşınız çekime başladığı ve de telefonu yavaşça sağa kaydırdığı sırada siz de onunla birlikte çekim alanında koşmalısınız. Nerede olduğunuz fark etmez. Telefon sizi her yakaladığında panoramik özelliği sayesinde çerçeve içerisine alacaktır.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…