Ayakkabılarımızın içine giydiğimiz tabanlar ile duruşumuz, yürüyüşümüz ve koşuşumuz çok daha rahat bir hal alabiliyor.
Basit olduğu kadar kullanışlı da olan bu yardımcılar ise teknolojiden nasibini alan son normal eşyalardan biri oldu. Çeşitli ayak ve bacak ağrılarında da işe yaradığı kanıtlanan tabanlar için birkaç mühendis kolları sıvadı ve akıllı tabanlar geliştirdi.
Walkasins, denge üzerinden hareket halinde geçen zamanı iyileştirmeyi amaçlayan bir taban. Kullanıcısına yürürken veya ayakta dururken dengesini korumayı öğretiyor. Normalde görme ve dokunma duyularımıza ek olarak iç kulak sayesinde dengede duruyoruz. Kas gücü ile yürüme ve ayakta durma sırasında bir postüre kavuşuyoruz. Walkasins ise dengemizi ölçüyor ve bize çok daha dengeli bir hareket imkanı sağlıyor.
ReTisense’in koşucular için tasarladığı Stridalyzer Smart Insoles, kullanıcılarının sakatlanmasını engellerken, daha iyi koşu olanağı sunuyor. Kullanılan algoritmalardaki hassasiyet ve kesinlik oranı arttırıldığı için, kullanıcıyla paylaşılan veriler de ciddi şekilde iyileştirilmiş durumda. Bununla birlikte belirli ayakkabılara sığabilen Stridalyzer Pod sayesinde gerçek zamanlı takip, stres haritası çıkarma ve alarm gibi özelliklerden faydalanılabiliyor.
Yine koşucular için tasarlanan bir diğer cihaz olan Evalu, ayakkabının yanına takılarak kullanılıyor. Koşma odaklı güçlenme egzersizleri, mesafe eğitimleri ve hız çalışmaları sayesinde kullanıcıların koşu performanslarını arttırmasına yardımcı oluyor. Bunun yanında, uygulaması üzerinden gerçek zamanlı analiz sunuyor ve çok daha verimli koşular için adım adım koçluk yapıyor.
Günlük aktivitelerini kimseye belli etmeden takip etmek isteyenler için tasarlanan Smartmove, yürüyüş, duruş veya koşuş sırasında tüm hareketi ölçüyor. Ayağın kemer kısmında, topuklarda ve parmakların başladığı yerde bulunan sensörleri sayesinde elde ettiği veriler akıllı telefon uygulamasına geliyor ve kullanıcının sağlığını iyileştirmesi amaçlanıyor.
Aria’nın geliştirdiği akıllı taban, kullanıcısının vücudunu ısıtıp soğutma özelliğiyle öne çıkıyor. Basit bir hareket ile vücudunuzun en rahat edeceğini düşündüğünüz sıcaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte cihaz adım sayıyor, kat edilen mesafeyi ve yakılan kaloriyi ölçüyor. Kaydedilen tüm veriler bir uzman ile paylaşılırken, sağlıklı yaşam yolunda attığınız adımların kalitesi iyileştiriliyor.
Digitsole, ayakları sıcak tutma üzerine yoğunlaşan interaktif bir taban. Tek bir tuşa dokunarak tabanın sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Akıllı cihazdaki ısıtma birimleri baş parmağın olduğu bölgede bulunuyor ve oradan tüm ayağa ısı yayılıyor.
Giyilebilir cihazların iyice varlığını hissettirmeye başladığı son dönemde akıllı ayak tabanları da günlük hayatı, sağlıklı yaşamı ve aktiviteleri daha iyi bir hale getiriyor.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…