Müziksiz bir hayat birçoğumuz için gerçekten hayal dahi edilemez. Tarayıcı, telefon ya da tablet üzerinde bağlanabilecek olduğunuz ücretli ya da ücretsiz birçok müzik dinleme platformu olmasına rağmen kimileri yeterince hızlı değildir, kimileri yüksek ücret ister, kimileri de yetersiz çeşitlilik sunar.
Fakat aşağıdaki en iyi 6 online ve ücretsiz müzik dinleme platformu sayesinde cüzdanınızda herhangi bir eksik hissetmeden en iyi ve sınırsız müziğin keyfini çıkarabilir, tüm cihazlarınızdan müzik hesabınıza bağlanabilirsiniz.
İçerisinde barındırdığı 20 milyondan fazla yetkili kişilerce yüklenen müzik sayesinde Spotify müzik dinleme alanında dünyanın en iyi platformlarından birisidir. Sunmuş olduğu 320 kbps bağlantı hızı ile müziklerinizi en kaliteli yolla ve Windows, IOS, Android ya da Blackberry cihazlarınızdan dinlemiş olursunuz. Ayrıca dinleme deneyimini arttırabilmek için 100’lerce uygulama ve özellik sunmakta.
Bir diğer çok kullanılan müzik istasyonu da, Google servisi olan Google Play’dir. Fakat ne yazık ki Spotify’ın aksine sadece üyenin kendi müzik listesine erişme imkanı sağlar. Fakat sunduğu tüm parçalar 320 kbps kalitededir ve IOS da dahil olmak üzere birçok işletim sisteminden erişilebilir. Onun kadar gelişmiş olmasa da Spotify’dan daha kolay bir kullanımı olduğu söylenebilir.
Kataloğunda bulunan bir milyondan fazla müzik seçeneği ile Pandora ücretsiz bir radyo istasyonu seçeneğidir. Fakat diğerlerinden en önemli farkı, dinlemek için herhangi bir şarkı seçemezsiniz. 192 kbps ses kalitesi ile ücretsiz oluşturduğunuz hesabınızda en fazla 100 adet radyo istasyonu oluşturabilir ve istediğiniz zaman, istediğiniz cihazınızdan dinleyebilirsiniz.
Pandora ve benzeri platformlar her ne kadar ücretsiz de olsa bazı özelliklerini belli bir miktar karşılığında kullandırmaktadır. Fakat iHeart Radio sunduğu geniş özelliklere rağmen tek kuruş bile talep etmeyen, muhtemelen tek müzik sağlayıcısıdır.
İçerisinde bulunan 20 milyondan fazla şarkı, 5000’den fazla sanatçı ve 2 milyona yakın radyo istasyonu ile Android, Windows, IOS ya da xBox işletim sistemlerinde rahatlıkla dinlenebilir.
Yapmanız gereken sadece ücretsiz bir hesap oluşturmak, ardından müzikleri arayabilir ve birçok şeyi kişisel tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz.
Mixclouds ile sadece sıradan müziklere ve sanatçılara erişmekle kalmaz, aynı zamanda çok uzun parçalara, radyo şovlarına ya da stand-up’lara veya mix’lere tamamen ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Android ve IOS işletim sistemli cihazlar için mevcut olan bu müzik uygulaması ile kendi kısa ya da uzun müzik albümlerinizi oluşturabileceğiniz gibi, hazırda bulunan 3 milyondan fazla mix’e de erişebilirsiniz.
Grooveshark karar vermeden önce mutlaka gözden geçirmeniz gereken bir diğer müzik dinleme uygulamasıdır. Platform sayesinde Mixclouds’da olduğu gibi uzun parça ve şovlara da erişebilirsiniz. Fakat benzerlerinden farklı olarak arama yapmanız daha kolay, kendi mp3 parçalarınızı yükleyebilirsiniz ve hatta arkadaşlarınız ile de paylaşabilirsiniz. Dilerseniz sürekli takip ettiğiniz müzik kanallarına üye de olabilirsiniz.
Tüm özelliklerini ücretsiz olarak sunan Groveshark, ne yazık ki ekranın birçok yerini reklamlar ile doldurmuş durumda. Onları görmemek için ücretli üye olmanız gerekmekte.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…