2006 yılında yayın hayatına başlayan Deezer, en eski ve deneyimli servis sağlayıcılardan birisidir ve bu yıldan beri içeriğine tam 30 milyon parça ekledi.
Android, IOS, Blackberry ve Windows da dahil olmak üzere tüm platformlarda yer alan Deezer’ı sadece bir ay limitsiz ve ücretsiz olarak kullanabilmektesiniz. Ardından geniş özelliklere erişiminiz kesilir. İlk ayın sonunda üyeliğinizi yükselterek tekrardan tüm özelliklere erişebilir ve tüm parçaları daha kaliteli bir şekilde dinleyebilirsiniz.
En eski müzik dinleme platformlarından bir diğeri olan LAST.FM, parça, albüm, sanatçı ve çalma listesi sayısı ile en kapsamlı uygulamalardan birisidir. Ücretsiz olarak bir hesap açıp üye olduğunuz andan itibaren uygulama yaptığınız her şeyi kaydeder ve size daha da kişiselleştirilmiş bir platform sağlar. Android,Web,IOS ve Windows benzeri tüm platformlarda kullanabilecek olduğunuz LAST.FM’in tüm özelliklerinden yararlanabilmek için üyeliğinizi yükseltmelisiniz.
Kataloğunda barındırdığı 15 milyona yakın parça ile tüm müzikleri 12 kbps kalitede sunan Slacker Radio, müzik dinleme alanında bir diğer popüler platformdur. Tüm özelliklerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz, fakat reklamlı olarak. Reklamları kaldırabilmek için ücretli sürüme geçmeniz gerekmekte.
Microsoft tarafından resmi olarak sunulan bu hizmet tam 30 milyon parça ile en geniş müzik dinleme platformlarında birisidir. Reklam göstermek şartı ile tüm müziklere ücretsiz olarak erişebillirsiniz. Eğer Windows işletim sistemlibir cihaz kullanıyorsanız Xbox müzik ideal olabilir.
Sound Cloud da birçoğu gibi bir müzik dinleme platformudur. Fakat onu özel yapan şey beğendiğiniz müzikleri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz, kendi çalma listelerinizi oluşturabilir ve başkalarının çalma listelerine göz atabilirsiniz.
Ücretsiz bir hesap açarak basit özelliklere ve sınırsız müzik dinleme şansına erişebilirsiniz.
MySpace bir çeşit sosyal ağın ve müzik dinleme istasyonunun karışımı denilebilir. Fakat kendini bir süre önce güncelleyerek müzik dinleme ve video izleme özelliklerini biraz daha ön plana çıkardı. Geniş müzik kütüphanesi ile yerel ya da global hiç bir sanatçıyı ve parçayı kaçırmazsınız.
8 Tracks uygulaması bir çeşit sosyal ağın ve internet radyosunun karışımıdır. Adından da tahmin edilebileceği gibi milyonlarca parça içerisinden en az 8 müzikten oluşan çalma listeleri oluşturabiliyorsunuz. Ardından bunu arkadaşlarınız ya da diğer 8 trackts kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. Radyo stilinde ücretsiz müzik vaat eden en iyi uygulamalardan biridir.
Eğer isteğiniz çok daha az popüler olan ve tanınmamış kişilerden de oluşan müzikleri dinlemekse The Sixty One size bunu ücretsiz olarak sağlar. Ayrıca tümünü online ve tamamen ücretsiz olarak dinleyebildiğiniz gibi, bazılarını bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.
Rdio ile tüm kendi çalma listenizi oluşturmak, çeşitli parça, sanatçı ya da albümleri dinlemek gibi tüm basit özellikleri kullanabilirsiniz. Tarayıcınızda, Android‘de, IOS’da ve Windows’da mevcut olan Rdio, reklamlı sürümü ile ücretsiz, reklamsız için belli bir ücret ödemeniz gerekmekte.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…