Platform ne olursa olsun, blog yazmak düşüncelerinizi, deneyimlerinizi, maceralarınızı ve de fikirlerinizi dünyanın geri kalanıyla paylaşmanın en güzel yollarından birisi. Fakat birçoğumuzun gün içerisindeki vakti oradan oraya koşuşturmak ile geçiyor ve bloğa yeterince ilgi gösterip, gereken güncellemeleri yapamıyoruz.
Fakat aşağıdaki 5 uygulama ile kişisel bloglarınızı akıllı cep telefonlarınızdan yöneterek bu zor süreci eğlendirici ve öğretici bir süreç haline dönüştürmeniz mümkün.
Blog yazmaya başlamadan önce, yazacak olduğunuz ve sitenizi yayınlayacak olan platformu seçmek zorundasınız. Bunlardan en ünlüleri Blogger ve WordPresstir. İki platform da internet bağlantınızın olduğu her yerden erişiminizi sağlayabileceğiniz mobil uygulamalara sahip. Bu uygulamalar sayesinde içeriklerinizi üretebilir, düzenleyebilir ve de yayınlayabilirsiniz.
Aralarındaki başlıca fark ise, Blogger’ın kullanımı daha kolay olması ve daha acemi yazarlara hitap etmesidir.
Ücretsiz bir Google hizmeti olan Blogger sayesinde herhangi bir alan adına ve hosting’e ihtiyaç duymazsınız, ikisini de Google size ücretsiz olarak sağlamaktadır. Fakat WordPress de ise kendi alan adınıza ve hostinginize sahip olmak zorundasınız, bu yüzden WordPress konfigürasyonu acemi iseniz biraz canınızı sıkabilir.
Hangisini seçerseniz seçin ikisi de tamamen güvenilir yayıncılardır ve siz bilinçsiz bir davranışta bulunmadıkça web sitenizde hiçbir sorun oluşmaz.
Her ne kadar yazılarınızı seçmiş olduğunuz platform üzerinde hazırlayabiliyor olsanız da, bu çoğu zaman iyi bir fikir olmuyor. Çünkü Bloggerda da, WordPresste de hazırlamış olduğunuz yazıları eğer kaydetmediyseniz, kaybetme şansınız var. Bunun yerine tüm yazılarınızı ve içeriğinizi Google Docs ile hazırlayın ve uygulama sizin için her yeni hareketinizde içeriğinizi kaydetsin. Böylelikle telefonunuz da bozulsa, yanlış bir tuşa da bassanız her şey son bıraktığınız gibi kalacaktır. Üstelik blog uygulamanıza da aktarmanız son derece kolay.
İyi ve popüler bir bloğun sırlarından bir tanesi de hiç şüphesiz ki, kullandığı etkileyici görsellerdir. İki üç yıl öncesine kadar herhangi bir fotoğrafı telefonunuzdan profesyonel bir şekilde düzenlemeniz imkansız sayılırdı. Fakat günümüzde birçok ücretsiz uygulama ile sanki mühendis elinden çıkmış Autodesk çalışması gibi görseller elde edebilirsiniz. Hem de sadece birkaç dokunuş ile.
Kullanabilecek olduğunuz birçok uygulama vardır, fakat bunlardan hızlı blog görseli düzenlemeleri için Pixlr Express’i öneririz. Bu mobil uygulama sayesinde fotoğraflarınızı yeniden boyutlandırabilir, yüzlerce filtre ve çerçeveler ekleyebilir ya da ışık oyunları yapabilirsiniz. Ayrıca kırmızı göz yok etme özelliğine de sahiptir. Fakat küçük bir öneri vermemiz gerekirse, fotoğraf filtreleme çalışmalarınızda asla aşırıya kaçmayın.
İyi ve sürekli bir okuyucu kitlesi oluşturmanın en iyi yolu, onlarla sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bağlantıda kalmaktır. Fakat Facebook, Twitter, Pinterest ve benzeri yüzlerce sosyal paylaşım sitesini aynı anda takip etmenin, tüm gönderilerinizi güncel olarak her birine postalamanın imkanı yoktur.
Tam da bu noktada devreye Buffer ve benzeri uygulamalar devreye girer. Yapmanız gereken sadece tüm sosyal sitelerinizi bu uygulamaya tanıtmak. Size her gün en az bir saat kazandıran bu uygulama ile istediğiniz her şeyi tek bir tuş ile tüm sosyal hesaplarınıza gönderebilir ve de sosyal hesaplarınızın kontrolünü tek bir platform üzerinden yapabilirsiniz. Örneğin sürekli olarak yeni bir Facebook mesajım var mı ya da yeni bir Tweet aldım mı diye her bir siteyi tek tek ziyaret etmeniz gerekmiyor, tüm güncellemeleriniz anlık olarak Buffer’da.
Muhtemelen bildiğiniz gibi, Google Analytics en kullanışlı trafik ölçme uygulamalarından birisidir. Fakat Analytics’in mobil uygulaması olduğundan haberiniz olmayabilir.
Tamamen ücretsiz olan bu Google servisi ile ziyaretçilerinizin en çok hangi gönderilerinizi okuduğunu, en çok hangi sayfalarınızda vakit geçirdiğini öğrenebilir ve bu bilgiler ışığında bir gelecek stratejisi geliştirebilirisiniz.
Blog platformunuz Blogger da olsa, WordPress de olsa, yazmaya başlamadan önce kesinlikle Google Analytics konfigürasyonunuzu yapmanızı öneririz, çünkü son derece kolay.
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…