Ana Sayfa Bilim Teknik “ANADOLU’DAN İZLENİMLER” PROJESİNİN GENÇ SANATÇI ADAYLARI İSTANBUL’DAN MUTLU AYRILDI

“ANADOLU’DAN İZLENİMLER” PROJESİNİN GENÇ SANATÇI ADAYLARI İSTANBUL’DAN MUTLU AYRILDI

Genç sanatçıların eğitimini desteklemeyi temel amaçlarından biri sayan

İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Anadolu’dan İzlenimler” projesiyle çeşitli şehirlerdeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren ve imkanları kısıtlı, başarılı 37 öğrencinin, 13-16 Eylül tarihleri arasındaki İstanbul programları sona erdi.

 

Geziye katılan öğrenciler, projeye katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirirken, programın “ufuklarını açtığı”, “hayal güçlerini genişlettiği” ortak görüşünde birleştiler.

 

Ziyarete katılan öğrencilerin İstanbul’daki izlenimleri ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda 2 ay içerisinde üretecekleri eserler, “Anadolu’dan İzlenimler” adlı sergide toplanarak taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak.

 

İyilik İçin Sanat Derneği, Van Yüzüncü Yıl, Malatya, Kayseri Erciyes, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Düzce, Diyarbakır Dicle, Şanlıurfa Harran, Çankırı Karatekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Antalya Akdeniz, Mardin Artuklu ve Mersin üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden gelen başarılı 37 genç sanatçı adayını İstanbul’da ağırladı.

 

Derneğin “Anadolu’dan İzlenimler” projesi kapsamında İstanbul’a gelen 37 öğrenci, 13-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatını buldu, kentin önemli müzelerini gezdi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca (İKSV) düzenlenen 15. İstanbul Bienali ile 12. Contemporary İstanbul etkinliklerine katıldı.

 

Genç Sanatçı Adaylarının Ortak Görüşü: “Ufkumuz Genişledi”

 

“Anadolu’dan İzlenimler” projesi ile ilgili görüşlerini belirten Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Neşe Karataş, İstanbul’da olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini ve böyle yerleri görmenin kendisi için neredeyse imkansız olduğunu dile getirdi.

 

Karataş, “İstanbul’da böylesine büyük sanat fuarlarını, müzeleri gezmek benim için büyük bir şans ve avantaj. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Burada birçok şey gördüm ve ufkum açıldı. Sanat anlamında bu projeyle daha geniş bir fikir sahibi oldum. İyilik İçin Sanat Atölyesi’nde de çalışan resim yapan, eğitim gören arkadaşlarımızdan da birçok şey öğrendik ve kendimize kattık. Bu projeye destekleyen herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Gülcan Ulaş ise, “Uzak yerlerden İç Anadolu’dan, Doğu Anadolu’dan gelen arkadaşlarımızla tanışma imkânı bulduk. Hem İstanbul’u hem de galerilerilerdeki sergileri ve müzeleri gezdik, bilgi edindik.  Çok güzel bir proje oldu. Bu proje sayesinde belki de hiç tanışma fırsatı yakalayamayacağımız sanatçılarla tanışma imkanı bulduk. Onlarla tanıştık, resim çektik, notlar aldık. Her şey için özellikle de bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Resim Bölümü 3.sınıf öğrencisi Cihat Çalmaz da, bu projeye katıldığı için kendisini çok şanslı hissettiğini ve daha önce böyle sergilere hiç katılmadığını belirterek, “Bu galerideki resimlerin hepsi mükemmel bence çünkü çok emek verilmiş. Benim çalıştığım resimlerle burada gördüğümüz resimler çok farklı. Hayal gücüm çok genişledi. Artık daha fazla işler üretmek istiyorum ve işime daha çok sarılmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Ramazan Kurt ise projeyi çok sevdiğini ve Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinden gelen arkadaşlarla biraraya gelerek böyle sanatsal yerleri, tarihi yerleri görmenin kendilerini çok geliştirdiğini ifade etti.

 

Selin Bozkurt: “Öğrencilerimizi İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz”

 

İyilik İçin Sanat Derneği Kurucusu Selin Bozkurt, “Anadolu’dan İzlenimler” adı altında gerçekleştirdikleri proje ile Anadolu’daki üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde öğrenim gören genç sanatçı adaylarına en önemli sanat etkinliklerini gezme, İstanbul’u ve İstanbul’daki kültür, sanat ortamına ilişkin fikir edinme, sanat galerileriyle tanışma, sanatçılar ve sanatseverlerle sohbet etme imkânı sağladıklarını belirtti.

 

Bu projeyi benzerlerinden ayrıştıran en önemli özellik olarak Anadolu’nun tüm illerindeki üniversitelere ulaşılmasını gösteren Selin Bozkurt, “Anadolu’dan İzlenimler projemiz için Türkiye’nin 13 farklı şehrinde Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan öğrencileri, yılın en önemli sanat haftasından İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Her bir öğrencinin duygu ve düşüncelerini dinlerken sandığımızdan daha önemli bir yolda olduğumuzu anladık. 5 yıl içinde hedefimiz olan 180 öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Ziyarete katılan öğrencilerimizin 2 ay içerisinde üretecekleri eserleri heyecanla bekliyoruz. Bu eserler projemizin ismi olan Anadolu’dan İzlenimler adlı sergide toplanarak taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak. Ayrıca, 37 kalple buluşmamıza vesile olan ressam Kadir Akyol’a, öğrencilerin konaklamaları için sponsor olan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülveli Kaya, İyilik İçin Sanat Derneği kurucu üyesi Nermin Aşçıoğlu’na ve diğer dernek üyelerimize emekleri için teşekkür ederiz.” Dedi.

 

“Anadolu’dan İzlenimler” Projesinin Gençleri En Önemli Sanat Etkinliklerini Gezdiler  

İstanbul’a 13 Eylül Çarşamba günü gelen öğrenciler, İyilik İçin Sanat Derneği’nce her hafta gerçekleştirilen sanat buluşmalarının 114.’süne katıldı, 12. Contemporary İstanbul’u sanat danışmanı Banu Küçüksubaşı eşliğinde gezdi.  Programın ikinci günü olan 14 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinde İstanbul Bienali’ni gezen genç sanatçı adayları, İKSV İstanbul Modern, İKSV Galata Özel Rum İO, İKSV Ark Kültür ve İKSV Pera Müzesi’ni ziyaret ettiler. Öğrenciler akşam saatlerinde Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülveli Kaya’dan desen eğitimi aldılar.

 

Programın üçüncü günü olan 15 Eylül Cuma günü gençler, konakladıkları Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ettikten sonra İyilik İçin Sanat Derneği’nin atölyesini gezdiler. Öğrenciler, atölyede 1 yıldır sanat üretimlerine devam eden genç sanatçı adayları ile sohbet etme, işleri hakkında görüşme ve fikir alma imkanı buldular. Programın devamında gençler Sakıp Sabancı Müzesi’ni gezdikten sonra akşam saatlarınde Yeditepe Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2 saatlik GEA City Art of Being ( Ol Sanatı ) hakkında nefes eğitmeni Merva Onur’dan nefes eğitimi aldılar. Nefes eğitimi gençlerin yaratıcılıklarının ve kişisel gelişimlerinin artmasında, sanatlarına odaklanmalarında ve bilinç düzeylerinin arttırılarak işlerindeki yaratıcılığın artması yönünde gelişim sağlamalarında çok faydalı oldu.

 

Öğrenciler programın son günü, 16 Eylül Cumartesi Günü Dolmabahçe Sarayı Resim Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra sanat programlarını tamamlayarak İstanbul’dan ayrıldılar.

 

 

İyilik İçin Sanat Derneği Hakkında

Sanatı geniş kitlelere sevdirmek, iş ve sanat dünyasını birbirine yaklaştırmak, markaların sanatla ilişki kurmalarını sağlamak hedefiyle kurulan İyilik İçin Sanat Derneği, her kesimden pek çok sanatseverin sanat paydasında buluştuğu bir köprü oldu. Dernek olarak, her hafta düzenli olarak ülkemizi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların atölyelerinin yanı sıra yurtdışındaki önemli sergi ve sanat buluşmalarına ziyaretler gerçekleştirmektedir.  “İyilik İçin Sanat” felsefesiyle yola çıkan Dernek, her yıl Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve mimarlık bölümünde eğitim gören ve gelecek vadeden başarılı gençlerin eğitimine katkıda bulunuyor. Dernek,  2016 yılında Mimar Sinan Üniversitesi 3’ncü sınıf öğrencisi 5 tane öğrenciyi New York, Paris, Floransa, Barselona ve Londra’ya sanat merkezlerini ziyaret etmeleri için gönderdi. 10 genç sanatçı adayının üretimlerini paylaşabileceği yeni bir alan sağlamak ve bu platform tanıtımlarını yaparak sergileme alternatifleri yaratmak amacıyla İyilik İçin Sanat Derneği, Nedret Sekban ve Aslı Özok yönetiminde İyilik için Sanat Atölyesi’ni faaliyete geçirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz