Olur olmaz yerlerde ve zamanlarda telefonlarımızın şarjı bittiği zaman, elimiz ayağımız kadar işimizi gören bir uzvumuzdan olmuş gibi bir his yaşarız. Ama size vereceğimiz tavsiyeler sayesinde artık telefonunuzun şarjı o kadar da çabuk bitmeyecek. Telefon veya tabletlerde teknolojiler çağ atlayacak seviyelere erişse de, şarj ve pil konusunda pek bir gelişme gösterilememekte. Ve bu yüzden de hemen hemen her günün sonunda telefon şarjları bitmekte. Şayet unutursanız da gün içinde şarjsız kalabilirsiniz. Veyahutta şarjınızı gittiğiniz her yere götürmek zorunda kalırsınız. O halde batarya ömrünü uzatmak bizim tasarrufumuza bağlı kalıyor. Örneğin telefonunuzda yapacağınız bazı ayarlamalar sayesinde, yanı sıra kullanım tarzlarınızı değiştirerek, telefonunuzun batarya ömrünü uzatabilirsiniz. Mesela piyasadan kolaylıkla edinebileceğiniz USB güç bankası sayesinde hareket halinde bile telefonunuzu şarj edebilmeniz mümkün. Yanı sıra gelişmiş bir telefona sahipseniz diğer markalardan edineceğiniz bataryalar sayesinde pil ömrünü uzatmak ta mümkün.
EKRAN PARLAKLIĞI: Bir telefonun pilinin can düşmanı olan en büyük unsur, telefonlarımızın parıl parıl parlayan ekranlarıdır. Akıllı telefonların çoğunda ekranı ortama göre otomatik şekilde adapte eden ve parlaklık düşürücü bir özellik bulunur. Bu durumda telefonunuz en parlak moddan daha az enerji harcasa da, yine en iyisi bu moddan çıkıp, manual şekilde en düşük ekran ayarı yapmak olmalıdır.
EKRAN ZAMAN AŞIMINI KISALTIN: İphone kullanıcıları genel ayar menüsüne girerek, otomatik kilit seçeneğinden aktif süreci kısaltabilirler. Genel olarak ekran zaman aşımı ve benzeri bölümlerden ayar yapılabilmekte. Bu sayede her saniye boşu boşuna açık kalan telefon sizden aman çalmayacaktır. Bu sayede telefon zaman aşımını dakikalardan saniyelere indirebilirsiniz. Bu arada İpfonelarda en düşük zaman aşımı bir dakikaya kadardır.
BLUETOOTH KAPALI KALMALI: Telefonlarınızda Bluetooth kullanımı ne kadar konforlu ve rahatınıza geliyor olsa sa, ekstra alıcı sayesinde tüm dünyadaki sinyalleri algılamaktadır. Araç kullanmıyorken veya kablosuz müzik yönlendirmesi yapmıyorsanız, Bluetooth u kapatın. Bu sayede pil ömrü birkaç saat katlanır.
WİFİ LER DEVRE DIŞI: Wifi özellikleri de aynı Bluetooth sistemindeki gibi sürekli aktive olduğundan, kullanım dışı zamanlarda açık tutmamalısınız. Dış mekanlarda algılayıcınızı kapatın ve yerleşik ortamlarda tekrar net bağlantı bulduğunuzda açın.
GPS KONUM HİZMETLERİNİ TASARRUFLU KULLANIN: Gps ve Wifi mobil ağları sayesinde konum bilgileri uygulamaları da, çok pil tüketmektedir. Bu konuda güç kısıtlaması yapabilir ya da konum servislerinin erişimini engelleyebiliriniz. Ayarlamalar-konum-mod sıralamasını izlediğinizde ilgili ayarları yapabilirsiniz. Anlık ihtiyaç geliştiğinde de, doğruluk modunu değişebilirisiniz.
ARKA PLAN UYGULAMALARINI AÇIK BIRAKMAMAYA GAYRET EDİN: Multitasking uygulaması, yani birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırabilmek, güçlü ve kaliteli akıllı telefonların yapabileceği işlevselliklerdendir. Fakat aynı anda telefon için çok ta enerji harcamak manasına gelir. Facebook uygulaması da, örneğin (İOS ta) çok enerji harcayan uygulamalardan biri. Uygulamaları
Kış mevsiminin etkili olduğu bölgelerde kar yağışının yanı sıra buzlanma da büyük bir sorun oluşturur.…
Aerobik nedir? sorusu, fiziksel aktivite ve egzersizle ilgilenen herkesin mutlaka duyması gereken temel bir kavramdır.…
Aerosol Nedir?, katı veya sıvı parçacıkların bir gaz içinde dağıldığı sistemlerdir. Bu parçacıklar genellikle 0.001…
Afad Nedir? sorusunun yanıtı, Türkiye’de afet ve acil durum yönetimi ile ilgili kritik bir anlayışı…
Afazi Nedir?, bireylerin iletişim kurmasını etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle beyin hasarından kaynaklanır ve kelime…
Afebryl Nedir?, genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere sahip olan bir ilaçtır. Bu…